Logo Vlaamse Overheid en Ruimtelijke Ordening

Nieuws

20.02.2017
GRUP Regionaal Stedelijk Gebied Brugge: Honderdtal bezwaren

Het ruimtelijk uitvoeringsplan “Afbakening Regionaal Stedelijk Gebied Brugge” werd op 18 november 2016 voorlopig vastgesteld door de Vlaamse Regering. Het openbaar onderzoek liep van 13 december 2016 tot 10 februari 2017.

In totaal werd een honderdtal bezwaarschriften ingediend waaronder 4 adviezen van de betrokken overheden (gemeenten en provincie). Bij de bezwaarschriften zaten 5 petities met in totaal 2600 handtekeningen. Eén petitie telde ruim 2000 handtekeningen, een andere 300 handtekeningen en er waren 3 petities met een beperkter aantal namen.

Het GRUP slaat  op delen van Brugge, Zedelgem en Zuienkerke en geeft aan waar in het stedelijk gebied volgens de Vlaamse Regering de beste locaties liggen voor bijkomende bedrijven, groen en stedelijke ontwikkelingen zoals recreatie, het voetbalstadion voor Club Brugge en de begraafplaats op grondgebied Brugge.   

De Vlaamse overheid organiseerde 2 infomarkten tijdens het openbaar onderzoek. Daar kwamen een 300 geïnteresseerden op af om de plannen te bekijken.  

Nu heeft de Vlaamse Regering 180 dagen om deze adviezen, bezwaren en opmerkingen te verwerken en een beslissing te nemen.

Consulteer het ontwerpplan (openbaar onderzoek afgesloten)